De eerste paar dagen - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Samantha Kleine - WaarBenJij.nu De eerste paar dagen - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Samantha Kleine - WaarBenJij.nu

De eerste paar dagen

Door: lsjkleine

Blijf op de hoogte en volg Samantha

16 Januari 2011 | Hong Kong, Hong Kong

Hallo allemaal,

Eindelijk een bericht uit Hong Kong. Ik ben veilig geland en had een goede vlucht. Heb geen jetlag, maar ben nog steeds een beetje doof van het landen. Toen we op het vliegveld waren, werden we (Manon, Fleur, Sterre en ik) opgehaald door mijn buddy Carrie en een vriendin van haar. Hele aardige meisjes die ons naar de kamer hebben gebracht en ons uit eten genomen. Daarna moesten we nog dekens en kussens kopen, waarbij ze ons ook hebben geholpen.

Mijn kamer is heel klein, ik deel hem met Andrea, een Duits meisje die in Groningen studeert. Kan het heel goed met haar vinden en we zijn allebei rokers. We hebben allebei een bed, klerenkast, bureau en wat opbergkasten. We delen een koelkast met z’n tweeën en de badkamer met nog 2 andere meisjes. De badkamer ziet er redelijk goed uit.

Heb hier al veel mensen leren kennen, vooral uit Zweden en Finland. Donderdag gingen we met een stuk of 25 internationale studenten uit eten, waar je zoveel mogelijk kon eten en drinken voor 4 euro. (foto 1) Was erg leuk en we waren een heuse toeristen trekpleister, er zijn heel wat foto’s van ons gemaakt door chinezen. Daarna gingen we weer met de taxi terug. De taxi en het openbaar vervoer is erg goedkoop, trein is 0,50 en taxi ongeveer 1 euro als je het deelt. Gelukkig heb ik het adres in het Chinees van ons huis, want Engels verstaan ze niet in de taxi.

Vrijdag moesten we naar school, daar hadden we de kennismaking. Er kwam alleen wat tussen bij ons. Andrea, mijn kamergenoot, ging geld pinnen en dat lukte niet. Toen ze thuis was, was het wel afgeschreven, dus ze was 700 euro armer. Dus dat was een blamage, best veel geregel, maar met hulp van school heeft ze uiteindelijk toch haar geld terug. Het lag aan de Duitse bank, iedereen die in buitenland pinde had hetzelfde probleem. Maar door al het gedoe waren we wel te laat voor de oriëntatiemiddag. Gelukkig was dat niet erg en hebben we eigenlijk niets gemist.

Die avond gingen we met een klein groepje eten en daarna naar Hong Kong Island, waar de echte wolkenkrabbers en businessmen zijn, was echt heel indrukwekkend. We gingen met een veerboot er heen, wat heel fijn was, omdat het de eerste keer was dat ik frisse lucht ademde. Verder, was het ook gewoon heel mooi. Je kunt het zien op de tweede foto. Na wat te hebben gewandeld, kwamen we terecht in de feestwijk, waar alleen maar westerlingen waren. Allemaal oude dronken blanke mannetjes, met een jonge Aziatische vrouw naast hun. Was wel gezellig, maar beetje raar. Ik heb er 1 biertje gehad voor 6 euro, wat vergeleken andere kroegen erg duur is. Woensdag is de nacht om uit te gaan voor vrouwen, dan kun je overal gratis drinken. Jammer genoeg moet ik donderdag van 8:30 tot 17:30 naar school.

Zaterdag hadden we een dure barbecue met alle uitwisselingstudenten. Was gezellig, ook al was het eten nog rauw. Dus bijna niets gegeten. Na de barbecue weer de stad in gegaan, waar we pizza hebben gegeten. Toen gingen we naar een hippe club of de 23e verdieping, er werd goede muziek gedraaid, maar had een cola voor 5 euro en het was er snikheet.

Vandaag, zondag, is een chill dagje, niks gedaan en ga straks even eten en dan is het wel weer klaar. Morgen begint school, dus beetje nerveus, maar zou vast wel goed komen.

Ik houd jullie op de hoogte. Meer foto’s komen later, want ik heb nog geen camera gekocht.

Kussen

• 16 Januari 2011 - 15:58

Jurjen:

Hallo lief, klinkt goed allemaal! spannend eerste lessen.

" waar je zoveel mogelijk kon eten en drinken voor 4 euro. " ghehehe zoveel mogelijk lekker

Ik ben dit weekend in Leeuwarden voelt heel gek zo zonder jou...
    Jasper draaide gister in de Gloppe was leuk!

heb je al een shop dag ingepland? ben heel benieuwd wat ze daar verkopen.

liefs jur

• 16 Januari 2011 - 15:59

Jurjen:

oooooh wat naar dat aan de zijkant!

Mijn reisstatus:
    Ik ben terug over 158 dagen

pff

x

• 16 Januari 2011 - 17:06

Sanne:

ben ik verdorie de 1e en dan wis je mijn bericht ook nog :o

nou hier dan poging nummer 2!

Hé Sampie :p

wat leuk om je verhaal zo te lezen!
    vooral dat all you can eat voor 4 euro klinkt errug goed! ;)
    als jij weer terug komt heb jij je vast tonnetje rond gegeten...
    Wij hadden vanmiddag stokboale mei sop :)
    eet je daar trouwens alleen maar rijst en noedels of heb je wat variatie?

verder is er hier in het kikkerlandje niet veel speciaals gebeurd...
    je mag alleen wel errug blij zijn dat je niet in Australie zit, zijn al 25 doden door het hoge water :s
    Goede keus geweest Hong Kong ;)

Ik kijk heel erg naar uit om alle verhalen te lezen van de avonturen die je nog mee gaat maken!
    En natuurlijk hééééél veel foto's :)

En geniet daar nog maar lekker van je sterrenstatus en alle mooie kiekjes die van je genomen worden :D

Oant snel!
    Dikke tuut

p.s. niet weer per ongeluk wissen! :p

• 16 Januari 2011 - 19:53

Jeannette :

he sam wat leuk dat je het naar je zin hebt.heb nog aan je gedacht toen je in het vliegtuig zat ben blij dat je veilig bent aangekomen.
    ik wens je heel veel plezier en succes met je studie.

dikke tuut jeannette

• 17 Januari 2011 - 11:32

Marte:

Klinkt top daar, huis is ook precies zoals mijn huis als ik die omschrijving hoor.. hopelijk is het er wel wat schoner;) Wel fijn dat er een leuke groep internationals is en vooral dat je met je kamergenoot overweg kunt!!
    Ik ben benieuwd hoe de lessen je gaan bevallen, sterkte met de lange dagen!

xxx

• 24 Januari 2011 - 16:16

Francisca:

He Sam,

Wat klinkt het allemaal leuk en spannend. Zou je zo willen opzoeken.
    Lekker genieten en veel verslag uitbrengen zodat we lekker kunnen lezen wat jij daar beleeft.
    Groetjes en een dikke tut.